dimecres, 4 de desembre del 2013

QUARANTA-CINQUENA CONCENTRACIÓ VERITAT, JUSTÍCIA I REPARACIÓ. 77 ANYS DE LLUITA ANTIFEIXISTA.



Això què hauria de ser tan senzill i que portem tants anys exigint, alguns activament des de la mort del dictador, la Mesa de Catalunya des de fa més de quatre anys cada mes a la plaça Sant Jaume, fer justícia, és impossible encara. La justícia que ens nega l'estat espanyol que no  condemna el franquisme, ni trenca la seva impunitat per oferir d'una vegada veritat, justícia i reparació a les víctimes i familiars de la terrible repressió de la dictadura, l'hem de buscar als tribunals argentins. I a l'Argentina es troba un membre de la Mesa, el company Felipe, represaliat i querellant, i amb ell es senten representants tots els companys querellants que exigeixen el compliment dels principis dels drets humans per a totes les víctimes del feixisme espanyol.


Es van recollir més de cent adhesions de suport a la querella argentina contra els crims del franquisme, moltes gràcies a totes i a tots els que amb la vostra signatura poseu el vostre granet de sorra per acabar amb la impunitat de la dictadura i la transició.



Aquest novembre fa 38 anys de la mort física del dictador, que no presencial per a tots aquells que des de l’estat i el regne continuen sense condemnar les seves obres de mort, tortura i desolació cultural i política. Lluny de reconèixer aquests negacionistes, que ens insulten dia rere dia de paraula i obra, i que governen sobre la terra erma que va deixar el franquisme, s’omplen la boca d’uns ¡Viva España! com els que es sentien a la plaça d’Oriente quan sortia el Caudillo al balcó. Una terra plena d’ossos antifeixistes enterrats en la cal viva de l’oblit per mà del terror, una terra que encara no ha donat els seus fruits, ja que els dignes aprenents del General ens retallen les llibertats i els drets cada dia que passa.

Prou d'humiliacions i mentides


La veritat és aquesta:


Els molesta que demanem Veritat perquè deixa en evidència el seu col·laboracionisme amb la total impunitat dels botxins de la dictadura, amb corbata, amb cartera o sense. I en la seva història de bons i dolents el seu paper seria el d’amagar i emparar el culpable.  Recordem Martín Villa i els assassinats de Vitoria del 3 de març de 1976, on és el primer i on són les cinc víctimes de la Transició? un milionari, els altres morts. Ara els familiars dels assassinats demanen justícia a la querella argentina i l'extradició del que va ser un falangista a les ordres de la dictadura.


Text sencer de la convocatòria: llegir. 


Galeria fotogràfica de Francisco Martínez, familiar d'un desaparegut. 
Gràcies per la teva col·laboració.